- Afrekenen is uitgeschakeld.
Deze koffiebonen komen uit LaPaz. In dat gebied zijn 62 koffieboeren een samenwerking aangegaan waardoor ze van conventioneel verbouwen over konden stappen naar biologisch verbouwen. Door samenwerking hebben de boeren genoeg koffie om op de wereldmarkt aan te kunnen verhandelen. Met een deel van de opbrengst wordt in dat gebied ook geïnvesteerd in onderwijs en sociale projecten.
In Honduras werd al koffie verbouwd voordat het land in 1821 onafhankelijk werd van Spanje. De gouverneur van Honduras, don Ramon de Anguiano, schreef in 1804 al dat de koffie uit Honduras vergelijkbaar was met de toenmalig beste koffie Moka (Mauritius) en Java (Indonesië). Tegenwoordig zijn er meer dan 100.000 families bezig met koffieproductie, waarbij het opvalt dat de gemiddelde leeftijd van de producenten aan het dalen is!
Regio’s:
– Copán (noordwesten van het land, grenzend aan Guatemala and El Salvador)
1,000 – 1,500 m. boven zeeniveau.
– Marcala-Montecillos (zuidwesten)
1,200 – 1,600 boven zeeniveau.
– Opalca (noordwesten)
1,100 – 1,500 metres above sea level
– Agalta Tropical (oosten)
1,300 – 1,950 boven zeeniveau.
– Comayagua (centraal Guatemala)
1,000 – 1,500 boven zeeniveau.
– El Paraíso (zuidoosten)
950 – 1,950 boven zeeniveau.
Kwaliteitsbeschrijving:
De termen Strictly High Grown (SHG) en High Grown (HG) worden gehanteerd om aan te geven op welke hoogte de koffie is verbouwd